CD Review: Crazy Town - Darkhorse

Zoals ik in de inleiding al verklapte, de eerste tonen van de cd zijn heerlijk. Lekkere ruige gitaren, als de bekende stemmen zich erdoorheen mengen hoor je meteen: dit is Crazy Town. Okee, het refreintje "De-de-de-de-de-de-decorated in flames" vind ik persoonlijk een beetje storend, maar verder een lekker openingsnummer.

Iets verderop de single 'Drowning'. Onmiskenbaar Crazy Town, maar inderdaad met meer melodie. Dat is overigens iets dat ik door het hele album heen merk. Ik klaag niet. 'Change' is een wat rustiger nummer, ook een nummer dat prima op de eerste cd had kunnen staan.



Weer een stukje verder een nummer dat mij aan de Beastie Boys doet denken, 'Waste of my Time'. Lekker vlot, stevig, nee ik klaag nog steeds niet. 'Sorry' is een mooie ballad in Crazy Town stijl. Stilte voor de storm, want met 'Battle Cry' barst de gekte los. 'Take It to the Bridge' laat die gekte nog even duren, het nummer doet me denken aan de oude Rage Against the Machine. Dat komt waarschijnlijk door het typische basgeluid op deze track.

In 'Skulls and Stars' hoor ik qua gitaargeluid een beetje Red Hot Chili Peppers (ik begin me af te vragen of het aan mij ligt of aan de cd dat ik zoveel vergelijkingen hoor), het is een wat rustiger nummer, net als 'Beautiful', waarmee het officiële gedeelte van de cd eindigt. De cd bevat twee 'hidden tracks', beiden met een apart geluid, maar naar mijn mening niet echt een waardevolle bijdrage aan het album.

Je merkt het misschien al een beetje, ik ben niet zo heel kapot van deze cd. Jazeker, het klinkt echt weer als Crazy Town en het is gevarieerder en een stuk melodieuzer. Maar op de één of andere manier pakt deze cd me niet zo. Ik draai hem regelmatig, maar ik weet niet hoe lang dat zo blijft. Ga eens luisteren, ik hoor graag of jullie hetzelfde vinden.



Tracklist:

1 - Decorated - 3:08
2 - Hurt You So Bad - 3:46
3 - Drowning - 3:19
4 - Change - 3:44
5 - Candy Coated - 4:22
6 - Waste of My Time - 2:56
7 - Sorry - 4:15
8 - Battle Cry - 2:49
9 - Take It to the Bridge - 3:18
10 - Skulls and Stars - 4:25
11 - Beautiful - 3:18