Film Review: Bad Company

De film Bad Company is geproduceerd door Jerry Bruckheimer. Bruckheimer heeft inmiddels al een lange staat van dienst in de filmwereld. Zo ontving hij afgelopen week een award op de Cinema Expo in de Amsterdam RAI voor zijn gehele oeuvre. Deze bestaat inmiddels uit titels als Bad Boys (waarvan ook een sequel gemaakt gaat worden), Con Air, Armageddon, Gone in 60 Seconds en nog vele andere kaskrakers. Helaas kan hij deze film niet aan dit rijtje toevoegen, want hij zal toch met iets meer bijzonders op de markt moeten komen. Jerry Bruckheimer heeft echter wel oog voor talent. Zo dankt Eddie Murphy zijn doorbraak aan de film 'Beverly Hills Cop' en Will Smith aan 'Bad Boys'.

"Het was echt briljant van Jerry Bruckheimer's kant om Hopkins en Rock samen te casten. Het idee om samen met hen te werken was onweerstaanbaar", aldus regisseur Joel Schumacher (o.a. Batman Forever), "Hopkins en Rock waren een fantastische combinatie." Jerry Bruckheimer voegt daaraan toe: "Ik geloof dat we succesvol de humor van Chris Rock en de acteer bekwaamheid van Anthony Hopkins hebben gecombineerd tot een unieke film."

Overigens werd Bad Company uitgesteld na de aanslagen van 11 september op het World Trade Center. De film zou oorspronkelijk met kerstmis 2001 uitkomen, maar door de aanslagen werden enkele scènes opnieuw opgenomen en werd gekeken of het plot veranderd kon worden. Dit is uiteindelijk dus niet gebeurd.