De reden om je tuin gezellig te maken met prikkabels

Wanneer de eerste zonnestralen weer voorzichtig beginnen te schijnen, bereiden de meeste mensen zich alweer voor op de zomer. Logisch ook, want na maanden regen, kou en gure wind, zijn we wel toe aan een beetje vitamine D. Maar voor het zover is, is het eerst tijd om eens goed na te denken wat we nu eigenlijk met onze tuin willen. De eerste stap is het opruimen en schoonmaken, maar dan is het tijd voor de aankleding. Waar het bij de meesten met wat accessoires en planten prima gaat, zien we toch dat het kiezen van de juiste verlichting een uitdaging is en blijft. Want laten we eerlijk zijn, je wilt het niet te donker hebben in je tuin, maar ook zeker niet te licht. Eén van de redenen waarom het ons advies is om een prikkabel op te hangen! Niet alleen voor veel meer sfeer, maar ook voor functionele verlichting. Hoe dit precies werkt, welke voordelen het heeft en waar je op moet letten bij de aanschaf, vertellen we je nu!

Wat is een prikkabel?

Een prikkabel is een flexibele kabel met daaraan gemonteerde fittingen, die gebruikt wordt voor het verlichten van tuinen, feesttenten en andere buitenruimtes. Met behulp van de prikkabel kun je dus op een eenvoudige manier sfeerverlichting creëren, zonder dat je bang hoeft te zijn voor kortsluiting. Kies je namelijk voor een prikkabel led van het merk Blynx Festoon, dan weet je niet alleen zeker dat je kiest voor hoogwaardige kwaliteit, maar hoef je ook niet bang te zijn dat je te maken krijgt met kortsluiting. Deze verlichting is namelijk IP67 gecertificeerd, wat inhoudt dat de prikkabel volledig water- en stofdicht is. Wel zo handig voor in de tuin natuurlijk.

Waarom kiezen voor een prikkabel in je tuin

Nu je weet wat een prikkabel is, is het tijd om de vele voordelen ervan te bespreken. Dus mocht je al een tijdje twijfelen over welk type verlichting je nog mist in je tuin, bijvoorbeeld naast de functionele verlichting onder je overkapping, dan is het zeker de moeite waard om onze bevindingen even rustig door te lezen. Waar we namelijk vaak denken dat dit met name bedoeld is als feestverlichting, is dit dus absoluut niet het geval.

Sfeerverlichting ten top

Met prikkabels creëer je in een mum van tijd een warme en vooral ook gezellige sfeer in je tuin. Door de subtiele en verspreide lichtbronnen heb je geen felle verlichting nodig die de sfeer juist kan verpesten. De prikkabels zorgen voor een zachte gloed die je tuin een soort magische uitstraling geeft, perfect voor zomeravonden met vrienden en familie. Kies voor extra gemak en ga voor een slimme stekker, zodat je de verlichting op afstand kunt bedienen met je smartphone.

Veelzijdig en flexibel

Het mooie aan prikkabels is dat je ze op verschillende manieren kunt gebruiken. Hang ze bijvoorbeeld tussen bomen, over een terras of zelfs als decoratie aan een schutting. Je kunt ze eenvoudig verplaatsen en aanpassen naar jouw wensen, waardoor je altijd de juiste sfeer kunt creëren. Daarnaast kun je de prikkabels ook binnen gebruiken, bijvoorbeeld voor feestjes of als extra sfeerverlichting in de woonkamer. Doordat ze gemakkelijk te koppelen zijn, kun je zonder een extra stekker nodig te hebben, gemakkelijk meerdere prikkabels op elkaar aansluiten.

Makkelijk te installeren

Geen gedoe met ingewikkelde elektriciteitssystemen of het inhuren van een elektricien. Prikkabels zijn namelijk heel eenvoudig zelf te installeren. Je hebt alleen een stopcontact nodig en het juiste type prikkabel voor jouw situatie. Hang de kabel op, steek de stekker in het stopcontact en voilà: je tuin is klaar om te stralen! Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Kies dan voor een slimme stekker, zodat je met een app op je telefoon de verlichting aan en uit kunt doen op afstand.

Tips voor het gebruik van prikkabels

Zoals je hebt kunnen lezen, kunnen prikkabels eigenlijk voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Omdat niet iedereen weet voor welke toepassingen ze allemaal handig kunnen zijn, hebben we een aantal tips voor je, zodat dit misschien jouw ‘probleem’ oplost.

Creëer verschillende zones

Met prikkabels kun je gemakkelijk verschillende zones in je tuin creëren. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige zithoek, een leesplek of een eethoek. Door het gebruik van prikkabels maak je als het ware kamers in je tuin, waardoor elke zone een eigen sfeer en functie krijgt. Dit werkt natuurlijk wel alleen als je ook een mooie grote tuin hebt.

Speel met kleuren en patronen

Prikkabels zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. Durf te experimenteren en mix en match verschillende stijlen voor een uniek effect. Ga bijvoorbeeld voor warm wit licht voor een klassieke uitstraling of kies juist voor gekleurde lampjes met een multicolor prikkabel om je tuin een feestelijk tintje te geven.

Seizoensgebonden decoratie

Met prikkabels kun je ook eenvoudig inspelen op de verschillende seizoenen. Hang bijvoorbeeld gekleurde lampionnen op tijdens de zomermaanden of ga voor warme herfstkleuren in de herfst. In de winter kun je de prikkabels gebruiken om je tuin feestelijk te verlichten met kerstlampjes. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kortom, ga ermee aan de slag!

Kwaliteit en veiligheid gegarandeerd

Prikkabels zijn er in allerlei soorten en maten. Het is dus vooral belangrijk dat je goed kijkt naar de kwaliteit en veiligheid. Vooral wanneer je voornemens bent ze buiten te gebruiken in je tuin, moeten ze wel voldoen aan de IP67 certificering, zodat je niet bang hoeft te zijn voor kortsluiting bij regen, sneeuw of andere externe weersinvloeden. Ook in de zomermaanden kan het namelijk in ons land nog wel eens regenen. Investeer dus in een kwalitatief hoogwaardige prikkabel, bijvoorbeeld van het merk Blynx Festoon. Zo weet je namelijk zeker dat je op een veilige manier lang kunt genieten van je buitenverlichting.