Malaga? Bezoek deze stad bij voorkeur in de herfst of lente!

De Spaanse stad Malaga behoort tot meest geliefde bestemmingen voor het boeken van een stedentrip in Europa. Niet zo vreemd natuurlijk, want deze stad heeft de toerist veel te bieden. Misschien wel iets té veel…? Als je echt rustig wilt genieten van al het moois dat Malaga te bieden heeft, luidt het advies om je tripje zo mogelijk in de lente of herfst te boeken. Waarom? Dat lees je hieronder!

Costa del Sol

De Spaanse kust is al vele jaren populair bij toeristen uit alle windstreken van Europa. Met name de Costa del Sol is een populaire vakantiebestemming in de zomer. Als je dan weet dat Malaga de enige echte stad van deze kuststreek is, begrijp je dat het er behoorlijk druk kan worden. In de zomer komen er namelijk niet alleen de mensen die een ticket Amsterdam Malaga geboekt hebben voor een stedentrip of een langer verblijf, maar ook nog eens de dagjesmensen die aan de kust verblijven en besluiten om even de 'grote stad' te gaan verkennen. Overigens worden zij zeker niet teleurgesteld, want Malaga is op Sevilla na de grootste stad in deze regio van Spanje. Maar als je de drukte wilt vermijden, ga je bij voorkeur buiten het hoogseizoen naar Malaga. Dat kan prima, want de zon schijnt er gemiddeld zo’n driehonderd dagen per jaar! 

Temperatuur

Juist die temperatuur is trouwens ook een dingetje in de zomermaanden. Het kwik schiet dan gemakkelijk omhoog tot dertig graden of zelfs daarboven. In Nederland zijn we dergelijke temperaturen voor een korte periode wel gewend, maar daar is het dus de hele zomer warm. Gezegd moet wel worden dat een verkoelend zeebriesje ervoor zorgt dat het zeer aangenaam toeven is in Malaga. Maar in de lente en herfst is het nog veel aangenamer, omdat het dan net iets koeler is. Zelfs overwinteren op deze plek is een populaire bezigheid, want vriezen doet het er eigenlijk vrijwel nooit. Als het hartje winter is, zit je in Malaga nog altijd met een temperatuur van gemiddeld dertien graden, dus maak je geen zorgen over de noodzaak om handschoenen in te pakken! 

Auto of fiets

Als toerist in Malaga heb je volop mogelijkheden om de stad en de directe omgeving daarvan te verkennen. Een aanrader is om een auto of fiets te huren en eropuit te trekken. Zo bepaal je zelf je bestemming!