Michael C. Hall keert terug in Dexter-prequelserie

Michael C. Hall, die de titelrol speelde in de series Dexter en Dexter: New Blood, zal ook een rol spelen in de nieuwe prequelserie Dexter: Original Sin. Dat werd dit weekend bekend tijdens een panel op Comic-Con International.

In de serie, over een jonge Dexter Morgan die van zijn vader Harry 'de code' leert om zijn moordlust onder controle te houden, wordt de rol van Dexter gespeeld door Patrick Gibson. Tijdens het panel werd aan het publiek de opening credits van de serie vertoond, waarin duidelijk werd dat Hall in de serie te horen zal zijn als de stem in het hoofd van de jonge Dexter. Hall verscheen toen op het podium met donuts voor de andere panelleden.

Dexter: Original Sin speelt zich af in Miami in 1991 en volgt Dexter terwijl hij uitgroeit van student tot wrekende seriemoordenaar. Wanneer zijn bloeddorstige driften niet langer kunnen worden genegeerd, moet Dexter leren zijn innerlijke duisternis te kanaliseren. Met de leiding van zijn vader, Harry (Christian Slater), neemt hij een code aan die is ontworpen om hem te helpen mensen te vinden en te doden die het verdienen om uit de samenleving te worden geëlimineerd zonder op de radar van de politie te komen. Dit is een bijzondere uitdaging voor de jonge Dexter als hij begint aan een forensische stage bij de Miami Metro Police Department.

Hall zal ook te zien zijn in de nieuwe serie Dexter: Resurrection, dat dient als een vervolg op New Blood. De series zullen in de VS te zien zijn bij Paramount+ en Showtime, en in Nederland wordt Original Sin verwacht op SkyShowtime.