FOK! Wat een weer: buien en veel wind

winterbanner

Goede morgen!

Allereerst: om een reactie te geven over een special of jaaroverzictht; ik heb hier noch tijd, noch energie voor weten te vinden. Maar gelukkig was daar user Frutsel, die een heel mooi overzicht heeft gemaakt over wat er in 2023 speelde en waar dat speelde. Dit kan je allemaal hier teruglezen:

WKN Jaaroverzicht 2023

En voor het weer op dit moment in Nederland raadplegen wij het KNMI:

Waarschuwing:
Vanaf halverwege de ochtend is er in het noorden bij buien kans op zware windstoten (aan zee rond 90 km/u en boven land rond 75 km/u). De windstoten komen uit een zuidwestelijke richting. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en zijn er enkele buien, vooral in het noorden mogelijk met onweer en/of hagel. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig hard, windkracht 6-7. Op de Wadden waait het stormachtig, windkracht 8. Bij stevige buien zijn in het noorden zware windstoten rond 75 km/u mogelijk.

Vanmiddag is er af en toe ruimte voor de zon en komen er vooral in het zuiden enkele buien voor. Met maximumtemperaturen van ongeveer 11°C blijft het zacht. De wind uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien. In het midden van het land mogelijk met onweer, hagel en windstoten van 60-70 km/u. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vannacht trekken er nog enkele buien over. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Tot morgen!

                   

Onbewolkt maar vrij veel wind aan het IJ te zien. (Foto: DJMO)
Onbewolkt maar vrij veel wind aan het IJ te zien. ((Archief)Foto: DJMO) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.