Lavrov: 'Westers plan om Rusland een nederlaag in Oekraïne te bezorgen mislukt'

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov zei donderdag dat sommige mensen in het Westen suggereren dat Moskou over vrede in Oekraïne moet gaan praten omdat de Verenigde Staten en hun bondgenoten er niet in zijn geslaagd de Russische troepen in Oekraïne te verslaan.

Bijna twee jaar na de grootschalige invasie van Rusland in Oekraïne controleert Moskou ongeveer 17,5 procent van het Oekraïense grondgebied en een Oekraïens tegenoffensief dit jaar heeft geen grote territoriale winst opgeleverd tegen de Russische troepen die het front hebben verdedigd met uitgebreide mijnenvelden en zwermen drones.

Lavrov zei in een interview met het staatspersbureau RIA en de tv-zender Rossiya 24 dat er tekenen zijn dat het Westen zijn tactiek en strategie met betrekking tot Oekraïne aan het veranderen is.

"Het Westen is echt zijn tactiek aan het veranderen - misschien denkt het er zelfs over om de strategie te verduidelijken. Want als de 'strategische nederlaag van Rusland' een strategie is, vergeef me de tautologie, dan is deze strategie jammerlijk mislukt," zei Lavrov.