FOK! Wat een weer: wat buitjes en wat zon

herfstbanner

Goede morgen!

Vanochtend schijnt de zon af en toe en in het oosten is het eerst nog op veel plaatsen droog. Geleidelijk vallen er steeds meer buien. Boven land is er eerst weinig wind, maar geleidelijk wordt de wind overal meest matig uit westelijke richtingen.

Vanmiddag is er veel bewolking en komen er geregeld buien voor. In het zuidwesten wordt het geleidelijk droog. De maximumtemperatuur komt uit rond 7°C. De wind is boven land zwak tot matig en waait uit het zuidwesten. Aan zee waait een matige wind uit het westen.

Vanavond is het in het westen en zuiden op de meeste plaatsen droog, in het noorden en oosten valt eerst nog regen. Aan het einde van de avond gaat het in het westen opnieuw regenen. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land zwak tot matig, langs de zuidwestkust later (vrij) krachtig, met windkracht 5 of 6.

Komende nacht breidt de regen zich vanuit het westen over het land uit. In de Limburgse heuvels kan ook natte sneeuw vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van waarden dicht bij het vriespunt in het oosten en 4°C in het noordwesten. De wind uit het zuiden neemt boven land in kracht toe en wordt matig, aan zee en boven het IJsselmeer waait het (vrij) krachtig, met windkracht 5 of 6.

Tot morgen!

                   

Wandelen door de regen in het Sauerland in Duitsland (Foto: qltel)
Wandelen door de regen in het Sauerland in Duitsland (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.