Verschoor 3e in F2-sprintrace Abu Dhabi, Vesti houdt titelkans in stand

Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is zaterdag de sprintrace in de Formule 2 verreden. Dat werd een vrij vermakelijke race, met her en der gevechten en ook een mooie strijd om de overwinning.

Poleposition was voor Enzo Fittipaldi, voor de Deense titelkandidaat Frederik Vesti. Op rij twee stonden Isack Hadjar en Richard Verschoor, voor Dennis Hauger, Ayumu Iwasa, Zane Maloney, Kush Maini, Victor Martins en Jack Doohan. Kampioenschapsleider Theo Pourchaire moest het doen vanaf de veertiende startplek.

In een knotsgekke openingsronde pakte Vesti even de leiding en reed zelfs Verschoor even voorop, maar Fittipaldi pakte zijn plek toch terug, voor Hadjar, Verschoor en Vesti. Juan Manuel Correa eindigde ondertussen stilstaand op de baan en daarom kwam de safety car de baan op, wat allemaal even duurde.

Bij de herstart behield Fittipaldi de leiding, voor Hadjar en Vesti, die Verschoor verschalkte. Het duurde niet lang voor Vesti ook langs Hadjar reed en de Fransman kreeg een paar ronden later ook Verschoor langszij. Voorin wist Vesti het gat te dichten en met ruim drie ronden te gaan nam hij Fittipaldi te grazen voor de leiding.

In de slotronde nam Hauger na veel proberen de vierde plek over van Hadjar, terwijl Vesti zijn titelkansen in leven hield met de overwinning. Fittipaldi werd tweede, Verschoor completeerde het podium na een keurige race.