Amerikaanse regering bezorgd over mogelijke uitbreiding conflict Midden-Oosten

De Amerikaanse regering maakt zich zorgen over een mogelijke uitbreiding van het conflict in het Midden-Oosten. “We hebben raket- en drone-aanvallen gezien op onze troepenbases in Irak en Syrië”, zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin zondag tegen ABC Television. “Wij zijn bezorgd over een mogelijke escalatie.”

Het “vooruitzicht op een aanzienlijke escalatie van aanvallen” geeft ook een groot risico voor de Amerikaanse troepen die in de regio aanwezig zijn. De VS hebben daarom voorzorgsmaatregelen genomen om de bescherming van hun eigen eenheden te garanderen en een afschrikkende boodschap te sturen “aan degenen die dit conflict proberen uit te breiden”.

Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken uitte zijn bezorgdheid. “We maken ons zorgen”, zei hij tegen NBC. “We ondernemen actie om ervoor te zorgen dat we onze mensen effectief kunnen verdedigen en resoluut kunnen reageren wanneer dat nodig is.” Tegelijkertijd benadrukte Blinken dat de VS niet wil dat het conflict escaleert