Darters Price en Humphries naar finale World Grand Prix

In het Engelse Leicester zijn zaterdagavond de halve finales gespeeld van de World Grand Prix, een van de grote majors in de dartswereld. Dat leverde helaas twee niet al te spannende wedstrijden op, maar zette wel de toon voor een mooie finale, die zondag vanaf 21.15 uur Nederlandse tijd gespeeld wordt.

De Welshman Gerwyn Price nam het in zijn halve eindstrijd op tegen wereldkampioen Michael Smith, wat begon als een spannende wedstrijd. De twee verdeelden de eerste twee sets onderling, beiden in vijf legs, waarna ze allebei een set in drie legs wonnen. Daarna was het voor Smith wel min of meer klaar, terwijl Price het tempo opvoerde: hij stond nog maar één leg af en kan zondag gaan spelen voor zijn tweede World Grand Prix-titel.

In een Engels onderonsje speelde Luke Humphries tegen Joe Cullen, die er eigenlijk geen moment écht aan te pas kwam. De eerste drie sets leverden Cullen telkens één leg op, terwijl Humphries simpelweg de boventoon voerde. In de vierde set was het heel even wat spannender door gemiste kansen van Humphries, maar Cool Hand Luke hield het hoofd koel en maakte het keurig in vier sets af, waardoor hij mag gaan spelen voor zijn eerste majortitel.