F1: Piastri snelste in sprintkwalificatie, Verstappen derde

Oscar Piastri heeft tijdens het grandprixweekend in Qatar de snelste tijd gereden in de sprintkwalificatie. De Australiër noteerde een tijd van 1.24,454 waarmee hij een fractie sneller was dan McLaren-teamgenoot Lando Norris. Max Verstappen kwam tot de derde tijd en kan tijdens de sprintrace zijn derde wereldtitel veiligstellen.

De baan in Losail was met zestig centimeter ingekort door bandenproblemen waardoor de baan werd versmald om schade aan het rubber te voorkomen. Daarbij kwam dat het hard waaide waardoor de coureurs moeite hadden om de auto's op de baan te houden. Er werden nogal wat baanlimieten overschreden en tijden afgenomen. Nadat de vlag gevallen was en de stewards alles hadden bekeken konden Lance Stroll, Alexander Albon, Yuki Tsunoda, Kevin Magnussen en Logan Sargeant uitstappen.

Ook in het tweede deel werden er vele baanlimieten overschreden en tijden geschrapt. Dit zorgde ervoor dat veel coureurs meerdere rondes moesten rijden om te proberen door te gaan naar het laatste deel. Het zorgde voor de verrassende uitschakeling van Lewis Hamilton. Ook Pierre Gasly, Liam Lawson, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou waren na deze sessie klaar.

In het laatste deel begon Verstappen met een 1.24,543 maar was deze tijd kwijt vanwege het overschrijden van de baanlimieten. De McLaren van Norris was een fractie sneller. In de tweede poging kwam Verstappen slechts tot een derde tijd, maar het was Piastri die met een 1.24,454 zelfs nog iets sneller dan Norris die als tweede eindigde. Achter Verstappen eindigde George Russell op plek vier, voor Carlos Sainz, Charles Leclerc, Nico Hülkenberg, Sergio Perez, Fernando Alonso en Esteban Ocon. Deze laatste twee zetten geen geldige tijd neer in de derde sessie.