Uitslag FC Twente - Ajax

Ajax heeft opnieuw niet weten te winnen in de eredivisie. Tegen FC Twente werd met 3-1 verloren en de Amsterdammers hebben na vier wedstrijden nog maar vijf punten. Twente heeft nog geen punten verspeeld en gaat samen met PSV met twaalf punten uit vier wedstrijden aan de leiding.

Ajax kende een rampstart in Enschede. Na elf minuten keken de Amsterdammers al tegen een 2-0 achterstand aan, onder meer door een doelpunt van Sem Steijn, de zoon van van Ajax-trainer Maurice Steijn. Ajax had daar weinig tegenover te stellen en mocht van geluk spreken dat de score niet groter was. Voor rust maakte Brian Brobbey nog wel de aansluitingstreffer.

Een kwartier na rust kwam Ajax wat beter in de wedstrijd en ging de ploeg van Steijn op zoek naar de gelijkmaker, maar tot grote kansen kwam het niet, waarna Ajax-huurling Naci Unuvar voor de beslissing zorgde door tien minuten voor tijd de 3-1 binnen te schieten.