Rugbyer Ford verslaat ArgentiniŰ, Ieren vernederen RoemeniŰ

Voor de rugbyliefhebber gaan we nog even terug naar zaterdag, want op het wereldkampioenschap in Frankrijk stonden er weer vier wedstrijden op het programma. Die waren niet allemaal even spannend, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken.

Italië - Namibië (groep A)
Een echt spannende wedstrijd was het niet, binnen een kwartier hadden Lorenzo Cannone en Paolo Garbisi al een try te pakken. Gerswin Mouton deed voor Naminië wat terug, maar vooral in de tweede helft walste Italië er overheen: Dino Lamb, Ange Capuozzo, Hame Faive, Manuel Zuliani en Paolo Odogwu scoorden allemaal een try, Tommaso Allan trapte elke conversie tussen de palen en Italië won met 52-8.

Ierland - Roemenië (groep B)
Dankzij Gabriel Rupanu vloog Roemenië uit de startblokken met een prima try, maar diezelfde Rupano liet de conversie liggen en verder bleef het daar grotendeels bij, op één penalty kick van diezelfde Rupanu na. De Ieren kwamen al snel op stoom via Jamison Gibson-Park, al snel daarna scoorde ook Hugo Keenan. Tadhg Beirne, Bundee Aki, Johnny Sexton en Peter O'Mahony scoorden allemaal twee tries, Rob Herring en Joe McCarthy wisten ook een try te scoren en zo won Ierland met liefst 82-8.

Australië - Georgië (groep C)
Al na twee minuten had Jordan Petaia de eerste try voor Australië te pakken, Mark Nawaqanitawase voegde er een paar minuten later een try aan toe. Ben Donaldson pakte er twee, terwijl Georgië het moest doen met tries van Luka Ivanishvili en Beka Gigashvili, wat uiteindelijk een 35-15 zege opleverde voor Australië.

Engeland - Argentinië (groep D)
Engeland mocht het na drie minuten al met een mannetje minder doen, want Tom Curry beukte Juan Cruz Mallia uit de wedstrijd en kreeg rood. Toch domineerde Engeland de wedstrijd en dan met name in de persoon van George Ford: zes rake penalty kicks en maar liefst drie drop goals, waarmee hij in zijn eentje de volledige Engelse productie van 27 punten verzorgde. Argentinië scoorde met Rodrigo Bruni wel een try, verder dan 27-10 kwamen de Zuid-Amerikanen niet.