Final Fantasy XVI krijg twee betaalde DLC-packs en ook een pc release

Naoki Yoshida, de producer van Final Fantasy XVI, heeft in een videobericht op X aangekondigd dat er twee betaalde DLC-packs voor Final Fantasy XVI in ontwikkeling zijn. Tevens wordt er gewerkt aan een pc-release voor Final Fantasy XVI. Ook is er recent een gratis update met nieuwe content uitgekomen. Deze bevat onder andere nieuwe kostuums en wapen skins.

Een exacte releasedatum voor de DLC-Packs is niet genoemd, wel is er aangekondigd dat ze in ontwikkeling zijn met een waarschijnlijke release ergens laat in het jaar 2024. De pc-versie van Final Fantasy XVI komt hoogstwaarschijnlijk uit voordat de DLC-Packs uitgebracht worden. Ook dit wordt in 2024.

Naoki Yoshida heeft al vaker over een pc-release gesproken, maar heeft altijd gezegd dat zijn team tot nu toe nog geen tijd heeft gehad om er aan te werken. Verder is er gehint dat hij een DLC-pack wou uitbrengen waarin de speler als Cid kan spelen, dus misschien dat dit in 2024 een mogelijkheid wordt. Wat de DLC-Packs gaan voortbrengen is nog niet bekend, we kunnen dus alleen speculeren. In de Final Fantasy XVI-community wordt al gesproken over een mogelijke episode over een missende Eikon, namelijk: Leviathan.