Verschoor pakt Formule 2-podium op Monza, Vesti wint sprintrace

De jongelingen in de Formule 2 hebben zaterdagmiddag hun sprintrace van het weekeinde in Monza afgewerkt. Op de Temple of Speed werd weer flink geslipstreamd en dat zorgde regelmatig voor mooie gevechten, tot aan het einde van de race.

Poleposition was voor Ralph Boschung, die niemand minder dan Richard Verschoor naast zich had staan. Op rij twee stonden Frederik Vesti en Jak Crawford, voor Kush Maini, Victor Martins, Isack Hadjar, Roman Stanek, Oliver Bearman en Theo Pourchaire.

Boschung verremde zich volledig in de eerste bocht en schoot rechtdoor, maar Verschoor kon niet profiteren: Vesti nam hem snel te grazen. De safety car kwam snel de baan op vanwege een gespinde Amaury Cordeel, tot we met Vesti, Verschoor, Maini en Boschung voorop weer verder konden.

Boschung zakte met zijn grotendeels kapotgeremde banden heel snel weg, terwijl Martins de derde plek van Maini over wist te nemen. Martins had het tempo er lekker in zitten en ging ogenschijnlijk moeiteloos langs Verschoor naar plek twee, waarna de pijlen op Vesti gericht werden.

Een spin van Roy Nissany bracht de safety car weer de baan op, waarna we met zes ronden te gaan en Vesti, Martins en Verschoor voorop weer door konden. Vanuit de slipstream deed Verschoor even een poging om Martins te verschalken, maar zijn auto had simpelweg niet de topsnelheid om er voorbij te gaan.

Martins deed vervolgens nog een poging om in de slotfase bij Vesti te komen, maar een aanval kwam er niet meer en dus pakte Vesti de winst. Martins werd tweede, Verschoor pakte een prima podiumplek.