Nieuwe trailer Black Myth: Wukong onthuld

De Chinese developer GameScience heeft op de gamescom een nieuwe trailer onthuld van de Action Adventure RPG Black Myth: Wukong. Het verhaal is gebaseerd op een 16e eeuwse Chinese folklore Journey to the West, die in de loop van decennia al vele verfilmingen en als roman in literatuurvorm is verschenen. 

Het spel is inmiddels al een aantal jaren in ontwikkeling, maar er is dit jaar voor het eerst een hands-on speelbaar voor deze game. De gameplay wordt omschreven als een souls-like game en wordt gemaakt in de moderne Unreal Engine 5. In de trailer hieronder zie je een impressie van de magische open wereld uit de oude Chinese mythology, waarin je speelt als de mythische aap met bovennatuurlijke krachten genaamd "The Destined One" (gebaseerd op de zonnekoning Sun Wukong) die in zijn avonturen een aantal mythologische dierlijke bazen moet verslaan met zijn staf of magische spells.

Officieel stond het spel gepland om uit te komen in 2023, maar deze is uitgesteld tot ergens in de zomer van 2024. Het spel komt uit op Playstation 5, Xbox Series X|S en pc.