Dominante Ferrand-Prévot naar wereldtitel mountainbike, Pieterse knokt zich naar derde plaats

Pauline Ferrand-Prévot is in het Schotse Fort William voor de vijfde keer wereldkampioene mountainbiken geworden. Op het onderdeel cross-country stond er geen maat op de Française en won met meer dan een minuut voorsprong op haar landgenote Loana Lecomte. De Nederlandse Puck Pieterse veroverde het brons.

Puck Pieterse kende in het Schotse Fort William een uitstekende start. Snel na de start reed ze met Loana Lecomte weg bij de rest en nam een kleine voorsprong op de rest. Pauline Ferrand-Prévot kende een mindere start en viel even uit de top tien, maar al snel schoof de uittredend wereldkampioene al snel naar voren.

Na de eerste volledige ronde had Ferrand-Prévot Pieterse al bijgehaald. Lecomte reed daar nog even voor, maar vroeg in de tweede ronde kwam Ferrand-Prévot aansluiten bij haar landgenote en liet haar ook vrij snel achter. De Française reed daarna onbedreigd naar haar vijfde wereldtitel. Lecomte kwam op ruim één minuut als tweede over de finish. Achter de twee Franse dames ontstond er een spannende strijd om het brons. Lange tijd leken Pieterse samen met Alessandra Keller er om te strijden, maar in de laatste ronde kwam ook Mona Mitterwallner aansluiten. De Zwiterse Keller moest afhaken bij het duo, waarna de Oostenrijkse Mitterwallner op een lastige strook Pieterse onder druk zetten. De Nederlandse moest een klein gaatje laten, maar kwam toch weer terug en in het laatste stuk van de slotronde liet Pieterse de Oostenrijkse achter en pakte een mooie derde plek.