Crawford winst verraderlijke F2-race Red Bull Ring, Verschoor crasht vanaf P2

Op een halfnatte Red Bull Ring is zaterdagmiddag de sprintrace van het weekeinde in de Formule 2 afgewerkt. Dat werd behoorlijk chaotisch, met name door de uiterst lastige omstandigheden, waarbij het lastig was om op het juiste moment de juiste banden te hebben.

Jak Crawford had de poleposition te pakken, met Jehan Daruvala naast zich. Op rij twee stonden Arthur Leclerc en Amaury Cordeel, voor Enzo Fittipaldi, Jack Doohan, Kush Maini, Theo Pourchaire, Frederik Vesti en Victor Martins - Richard Verschoor schoof aan op de elfde plek.

De baan was op aan het drogen, maar was nog zeker niet droog, wat resulteerde in een mix van bandenkeuzes wat slicks en regenbanden betreft. Leclerc nam de leiding na een fout van Crawford, voor Pourchaire, Vesti en de sterk naar voren gekomen Verschoor - Dennis Hauger en Crawford volgden, Daruvala had geen grip op zijn slicks en gleed de baan af: safety car.

Veel coureurs kwamen binnen om regenbanden te wisselen voor slicks, maar Leclerc en Verschoor bleven buiten en hadden zo de eerste twee plekken in handen bij de herstart, gevolgd door Crawford, Juan Manuel Correa, Zane Maloney en Ayumu Iwasa.

Verschoor gleed bij de herstart het gras en de vangrails in: safety car, dit keer kwam Leclerc wél slicks halen. Bij de herstart was het nu Crawford op kop, voor Correa, Maloney, Maini, Fittipaldi en Martins. Niet iedereen had de slicks al onder zijn auto, waardoor bijvoorbeeld Maloney in rap tempo volledig naar achteren zakte.

Crawford en Correa hielden stand, Martins schoof op naar plek drie en Isack Hadjar knokte zich razendsnel naar de vierde plek, voor Clement Novalak en Roman Stanek. Na de uitermate chaotische herstartfase bedaarde de boel een beetje en na een paar ronden wist Novalak Hadjar te verschalken voor plek vier.

Martins kwam in zijn ritme en ging voorbij Correa naar plek twee, waarna Novalak de aanval op Correa opende. Dat leverde succes op en ook Hadjar ging er voorbij naar plek vier, waarna de voorste plekken verdeeld waren: Crawford pakte een mooie zege, voor Martins, Novalak, Hadjar en Correa.