Aron wint F3-sprintrace in Oostenrijkse regen

Op een behoorlijk natte Red Bull Ring hebben de jongelingen in de Formule 3 zaterdagochtend hun sprintrace afgewerkt. Dat werd best een interessante race, met vooral een vermakelijke slotfase, hoewel niet iedereen het even leuk gevonden zal hebben.

Pepe Marti had de poleposition te pakken, voor Gabriele Mini, Kaylen Frederick, Oliver Goethe, Franco Colapinto en Christian Mansell, en na een extra formatieronde mocht men zich opstellen op de drijfnatte grid. Marti kwam uitstekend weg en pakte de leiding, terwijl Frederick voorbij Mini ging - Goethe kwam überhaupt nauwelijks weg en zakte ver terug.

Paul Aron vertrok geweldig en nam al snel de derde plek over van Mini, die Caio Collet, Zak O'Sullivan en Mansell achter zich aan kreeg. Marti had voorin geen enkel probleem, Frederick, Aron en Mini streden om de tweede plek en Collet, O'Sullivan en de zich wat herstellende Colapinto volgden daar weer achter.

Richting de helft van de race kreeg Frederick het moeilijk en in korte tijd gingen Aron én Mini hem voorbij, maar kort daarna kwam de boel weer bij elkaar: een akkefietje in het middenveld met Rafael Villagomez en Oliver Gray zorgde ervoor dat de safety car naar buiten kwam. Met een paar ronden te gaan konden we door, met Marti, Aron, Mini en Collet voorop - Frederick begon terug te zakken.

Het duurde niet lang voor Aron een aanval plaatste op Marti's leidende positie, met succes, gelijk daarna gevolgd door Mini die ook langs Marti reed. Collet was de volgende die Marti te grazen nam, O'Sullivan volgde kort daarna ook al en tot slot kwam Jonny Edgar er ook nog langs. Aron hield voorin stand en pakte een fraaie zege, Mini en Collet vergezelden hem op het podium.