Dubbelslag voor Gall in bergrit Ronde van Zwitserland

Felix Gall heeft op imponeerde wijze de vierde rit van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Oostenrijker van AG2R Citroën ging op twintig kilometer van de streep in de aanval en zou vervolgens met meer dan één minuut voorsprong winnen. Gall is ook de nieuwe leider in de Tour de Suisse.

De vierde etappe van de Ronde van Zwitserland kende een lange en vlakke aanloop voor een zware finale met de klimmen van Crans-Montana (14,6 km aan 6,7%), Varenstrasse (2,8 km aan 5%), Höhenweg (19 km aan 4,5%) en de laatste 1,2 kilometer aan 5,2% naar Leukerbad. In de etappe duurde het lang voordat een kopgroep de ruimte kreeg, maar na vijftig kilometer ontstond er een kopgroep van tien renners.

In het peloton bepaalde Jumbo-Visma samen met Soudal Quick-Step het tempo, maar op Höhenweg was het Felix Gall die bergop indruk maakte. De Oostenrijker trok met meer dan twintig kilometer te gaan in de aanval en de kopman van AG2R Citroën reed snel naar de kopgroep toe en liet ze vervolgens ook snel achter.

Achter Gall ontstond op de Höhenweg bij de groep van de favorieten een achtervolgende groep met daarbij Wilco Kelderman. De Nederlander hield zich knap staande, terwijl Juan Ayuso en Remco Evenepoel in de problemen kwamen. Evenepoel kon later nog wel de aansluiting maken met de achtervolgende groep.

Gall was ondertussen al meer dan een minuut weggereden en zou die voorsprong ook vast houden tot de finishstreep. In de achtergrond probeerde Romain Bardet samen met Wilco Kelderman weg te rijden uit de groep van de favorieten, maar werden uiteindelijk toch weer teruggepakt. In een sprintje om de tweede plaats was Evenepoel duidelijk de sterkste. Mattias Skjelmose kwam als derde over de finish en verloor zijn leiderstrui met twee seconden aan Gall.

Results powered by FirstCycling.com