Bagnaia wint ook op Mugello MotoGP-sprintrace

In de MotoGP is zaterdag de sprintrace verreden voorafgaand aan de Grand Prix van Italië. Op een af en toe iets vochtig circuit van Mugello werd vooral in de eerste helft van de race stevig geknokt, daarna werd het wat rustiger.

Poleposition was voor Francesco Bagnaia, met de gebroeders Marc en Alex Marquez naast zich op de eerste rij. Op rij twee stonden Luca Marini, Jack Miller en Jorge Martin, voor Marco Bezzecchi, Aleix Espargaro en Johann Zarco. Alex Marquez lag in bocht één al in het grind, Bagnaia pakte de leiding, voor Martin, Marc Marquez en Marini.

Ondertussen begon het lichtjes te regenen en nam Martin de leiding over. Een beuk van Miller zorgde ervoor dat Marc Marquez naar de achtste plek zakte, Bezzecchi en Marini profiteerden door terug aan te sluiten achter Bagnaia en Martin. Diezelfde Martin kreeg het zwaar en werd gepasseerd door Bezzecchi, terwijl Zarco en Miller langs Marini reden.

Bagnaia kon in de slotfase beetje bij beetje wegrijden bij de oudere Ducati's van Bezzecchi, Martin en Zarco, die op hun beurt een fors gat sloegen naar Marini. In die volgorde kwamen ze over de finish, met Miller, Marc Marquez, Espargaro en Enea Bastianini die de top-9 - en dus het lijstje coureurs met punten - completeerden.