Eerste Colombiaanse Grand Prix-podium ooit in Moto3-race Jerez

Op het Circuito de Jerez - Angel Nieto in Spanje hebben de jongelingen in de Moto3 zondag de Grand Prix van Spanje afgewerkt. Dat werd weer een redelijk klassieke Moto3-race, waarin tot de laatste bochten geknokt werd voor de overwinning.

Poleposition was voor Deniz Öncü, die Ivan Ortola en Romano Fenati naast zich had op de eerste startrij. Op rij twee stonden Jaume Masia, Ryusei Yamanaka en Daniel Holgado, gevolgd door Ayumu Sasaki, Xavier Artigas en José Antonio Rueda - Collin Veijer vertrok vanaf de negentiende plek.

Öncü kwam de openingsfase goed door en behield de leiding, voor Holgado, Yamanaka, Ortola, Fenati en Artigas. Na zes ronden was het klaar voor Yamanaka: zijn machine gaf, rijdend in de kopgroep, ineens de geest. In de ronden daarna reed een groepje van zes zich los van de rest: Masia, Ortola, Holgado, David Alonso, Artigas en Rueda, terwijl Veijer onderuit ging.

Met de kopgroep gingen we de laatste ronde in, hoewel er inmiddels nog een paar aangesloten waren: Sasaki was bijvoorbeeld weer terug, net als Öncü. Masia had de leiding in handen en had vooral Alonso, Ortola en Sasaki in zijn kielzog, waarbij Ortola er in de laatste paar bochten voorbij ging. Ortola pakte zijn tweede zege op rij, Alonso en Masia completeerden het podium en voor Alonso was dat zijn eerste én de eerste ooit voor Colombia in een Grand Prix.