Roglic sprint heuvelop naar ritwinst in Tirreno-Adriatico; Kšmna nieuwe leider

Primoz Roglic heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken. In de vierde etappe in de Tirreno-Adriatico was in een sprintje heuvelop de sterkste voor Julian Alaphilippe en Adam Yates. Lennard Kämna neemt de leiderstrui over van Filippo Ganna.

De vierde etappe in de Tirreno-Adriatico was de eerste lastige rit deze week. In de finale van de rit moest vier keer beklimming van Tortoreto worden beklommen, een helling van 3,2 kilometer. Jumbo-Visma controleerde de etappe, maar in aanloop naar de slothelling leek het plan van de Nederlandse ploeg mis te lopen nadat Wout van Aert op vier kilometer van de streep ten val kwam.

Op de slotbeklimming hield Jumbo-Visma ook de controleerde. Vooral Attila Valter bepaalde het tempo waarna Primoz Roglic het in een sprintje heuvelop afmaakte. De Sloveen won voor voormalig wereldkampioen Julian Alaphilippe en Adam Yates. Lennard Kämna is de nieuwe leider in het algemeen klassement. De Duitser neemt de leiderstrui over van Filippo Ganna, die op de slotbeklimming de voorste groep niet kon volgen. Ook Mathieu van der Poel kon op de slothelling niet volgen. Vrijdag staat een bergrit op het programma in Tirreno-Adriatico.

Results powered by FirstCycling.com