Kooij sprint naar zege in Parijs-Nice en boekt eerste overwinning van het seizoen

Olav Kooij heeft de vijfde etappe in Parijs-Nice gewonnen. Het 20-jarige Nederlandse sprinttalent won in de massasprint voor Mads Pedersen en Tim Merlier. Tadej Pogacar blijft leider in de Franse rittenkoers.

De vijfde etappe in Parijs-Nice was de laatste kans voor de sprinters in de Franse rittenkoers. Onderweg lagen wel enkele heuvels op het 212 kilometer lange parcours, maar niet zwaar genoeg om verschil te maken. Onderweg reed Sandy Dujardin lange tijd vooruit, maar op tachtig kilometer van de finishstreep werd de Fransman al bijgehaald.

Daarna was het wachten op de massasprint. Daarin was Olav Kooij de snelste. De jonge Nederlander zat perfect gepositioneerd in het wiel van Mads Pedersen, waarna hij makkelijk overheen ging en zijn eerste zege van het seizoen pakte. Pedersen legde beslag op de tweede plaats, voor Merlier.

In het algemeen klassement zag Tadej Pogacar David Gaudu vier seconden naderen nadat hij onderweg wat bonificatieseconden wist te pakken. Het verschil tussen Pogacar en Gaudu is nu zes seconden in het voordeel van de Sloveen.

Results powered by FirstCycling.com