Bizar ongeluk: advocaat sterft nadat pistool afging door MRI-scanner

Een Braziliaanse advocaat is op tragische wijze overleden nadat zijn pistool werd afgevuurd door het magnetische veld van een MRI-machine in het ziekenhuis.

Het bizarre ongeluk gebeurde op 16 januari in São Paulo. De advocaat, genaamd Leandro Mathias de Novaes,  ging met zijn moeder mee naar Laboratorio Cura alwaar ze voor onderzoek een scan zou krijgen. meldde Jam Press. Zonder medeweten van het ziekenhuispersoneel had de advocaat een geregistreerd vuurwapen bij zich. 

Het personeel had naar verluidt moeder en zoon gevraagd om alle metalen voorwerpen af te doen voordat ze de MRI-kamer binnengingen, zoals het protocol in ziekenhuizen dat voorschrijft vanwege het krachtige magnetische veld van het apparaat. Novaes besloot echter naar binnen te gaan zonder zijn wapen af te geven.

Het noodlot sloeg toe nadat door het magnetisch veld het wapen uit zijn houder werd gerukt, waarbij het wapen afging en de advocaat in de maag trof. Hij werd vervolgens met spoed naar het São Luiz Morumbi-ziekenhuis gebracht, waar hij wekenlang vocht voor zijn leven, totdat hij op 6 februari bezweek aan zijn verwondingen.

Voor zijn dood heeft Novaes regelmatig pro-wapen-filmpjes gepost voor meer dan 8.000 volgers op zijn inmiddels opgeheven TikTok-account.