Nederland speelt gelijk tegen Ecuador op WK

Het Nederlands Elftal is nog niet zeker van de volgende ronde op het Wereldkampioenschap voetbal. Daarvoor moest het winnen van Ecuador maar uiteindelijk mocht het niet klagen dat het bij een gelijkspel bleef, het werd 1-1.

Nederland begon nog wel goed aan de wedstrijd en kwam na tien minuten op voorsprong toen Gakpo op aangeven van Klaassen de bal fraai in de bovenhoek schoot. In de rest van de eerste helft was het echter Ecuador dat gevaarlijk was. Noppert voorkwam met een goede redding een goal van Valencia maar vlak voor rust leek het alsnog raak. Estupinán scoorde maar de goal werd afkeurd omdat Porozo buitenspel stond.

Vlak na rust viel de gelijkmaker dan toch. Noppert keerde nog wel de inzet van Estupinán maar Valencia scoorde in de rebound. Oranje ontsnapte aan een achterstand toen Plata op de lat schoot. Naarmate de tweede helft vorderde slaagde Nederland erin het tempo uit de wedstrijd te halen en Ecuador van de goal weg te houden. Zelf slaagde het echter geen moment meer in gevaarlijk te worden.

Nederland

1 - 1

Ecuador

6' Gakpo    49' E.Valencia

Gele kaart: , Méndez, (Ecuador)

Stadion: --, --
Toeschouwers: 44.833
Arbiter: Ghorbal (Alg)