Uitslag Ajax - PSV

PSV is de nieuwe koploper in de eredivisie. In een teleurstellende topper tegen Ajax wonnen de Eindhovenaren met 1-2 in de Johan Cruijff Arena.

In de eerste helft waren er weinig kansen voor beide ploegen en bij de eerste de beste kans kwam PSV op voorsprong. Uit een voorzet van Cody Gakpo wist Luuk de Jong te scoren. Daarna probeerde Ajax het wel, maar het veldspel was zeer teleurstellend bij de Amsterdammers en creëerde weinig kansen. Vlak voor rust was Mohammed Kudus zeer dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet eindigde op de paal.

Direct na rust kwam PSV op voorsprong. Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van De Jong die de bal op een gelukkige wijze de bal kreeg bij Érick Gutiérrez die bal voor open doel inschoot. Daarna was PSV dichter bij de 0-3, maar de ploeg van Ruud van Nistelrooij wisten hun kansen niet te benutten. Daarna kwam Ajax op een gelukkige 1-2 via Lorenzo Daarna probeerde Ajax de lange bal te spelen, maar echt dreigend werd het niet en pakte PSV de drie punten in Amsterdam.