Ondanks pech pakt Van Empel overtuigend de Europese titel veldrijden

Fem van Empel heeft de Europese titel in het veldrijden veroverd. In het Belgische Namen was de pas 20-jarige Nederlandse ondanks pech duidelijk te sterk voor de tegenstanders. Ze won voor haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado en de Hongaarse Kata Blanka Vas.

Fem van Empel begon als topfavoriete aan het EK. De 20-jarige, die gezien haar leeftijd ook mocht uitkomen bij de beloftes, kende een goede start en nam al vrij snel de leiding in Namen. Maar in de tweede ronde leek het mis te gaan voor Van Empel. Net na de materiaalpost reed ze lek, waarna ze direct omdraaide om alsnog de post in te gaan. Daardoor verloor de 20-jarige veldrijdster wel veel tijd, maar één ronde daarna had ze al het gat naar de kop van de wedstrijd al snel gedicht, waar Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema en de Hongaarse Blanka Vas de leiding hadden.

Betsema moest vooraan als eerste eraf, waarna Van Empel langzaam het tempo verhoogde. Ook de Hongaarse Vas moest passen onder het tempo van de Nederlandse. We kregen een duel tussen Van Empel en Alvarado. In het slot van de voorlaatste ronde had Van Empel een klein gaatje te pakken en nadat Alvarado ook nog een technisch foutje maakte was het gat geslagen en pakte Van Empel haar eerste Europese titel bij de profs.

Results powered by FirstCycling.com