World Superbikes-coureur Bautista pakt dominante triple in Barcelona

Op het circuit van Barcelona hebben de heren in het World Superbikes-kampioenschap zondag nog twee keer gestreden om de winst, nadat Alvaro Bautista zaterdag race één al won. Er zijn nog vier raceweekeinden te gaan, te beginnen in Portugal over twee weken.

Superpolerace
Iker Lecuona vertrok weer van poleposition, met Alex Lowes en Jonathan Rea naast zich en Andrea Locatelli, Alvaro Bautista en Garrett Gerloff op de tweede rij. Bautista kende een fenomenale start en had nog voor bocht één de leiding, voor Lowes, Rea en Michael Ruben Rinaldi.

Locatelli ging in ronde één al onderuit en ook Lecuona kwam in het grind terecht. Wereldkampioen Toprak Razgatlioglu kwam op gang en reed naar plek vijf, voor Axel Bassani en Xavi Vierge. Razgatlioglu ging goed door en schoof op naar de vierde plek met een mooie move op Rinaldi, terwijl Lowes en Rea bij Bautista probeerden te blijven.

Daarmee was de volgorde wel bepaald en Bautista kon een nieuwe zege bijschrijven. Rea en Lowes completeerden het podium in die volgorde, Razgatlioglu werd vierde, voor Rinaldi en een uitstekende zesde plek van Philipp Öttl. Michael van der Mark reed achterin en ging in de slotfase onderuit.

Race twee
De uitslag van de superpolerace bepaalde de startopstelling voor race twee en dus stonden Bautista, Rea en Lowes vooraan. Rinaldi schoof achter Bautista aan op plek twee na de start, terwijl Rea mogelijk een probleem had met zijn Kawasaki en teamgenoot Lowes ook nog eens onderuit ging.

Rea deed na twee ronden een eerste poging om plek twee van Rinaldi over te nemen, terwijl Razgatlioglu zijn vierde plek inleverde bij Bassani. Laatstgenoemde stoomde lekker door en via Rea én Rinaldi schoof hij op naar de tweede plek, inmiddels wel op ruime afstand van de dominante Bautista.

Met een dubbele slipstream kwam Rea richting de slotfase weer naar plek drie, achter de Ducati's van Bautista en Rinaldi. Daar stond geen maat op: Bautista verstevigde zijn leiding in het WK met een geweldige triple in Barcelona. Rinaldi werd tweede, Razgatlioglu kwam in de slotfase nog naar plek drie, voor Rea en Bassani - Van der Mark finishte als dertiende.