Moto3-leider Guevara domineert GP van Japan

Op de Twin Ring Motegi is in de Moto3 de eerste Grand Prix van Japan in drie jaar tijd verreden. Na de drijfnatte zaterdag was het zondagochtend uitstekend weer in Japan, hoewel de jongelingen er dit keer geen al te spannende race van maakten.

Tatsuki Suzuki vertrok vanaf poleposition en had de verrassende Scott Ogden en titelkandidaat Sergio Garcia naast zich, voor Ayumu Sasaki, Dennis Foggia en Andrea Migno. De beste start was voor WK-leider Izan Guevara, die vanaf plek negen de leiding pakte, voor Suzuki, Garcia en Sasaki.

Guevara voerde het tempo lekker op, alleen Sasaki, Suzuki en Foggia leken echt te kunnen volgen. Dat duurde voor Suzuki niet lang: hij ging na een paar ronden onderuit. Jaume Masia kwam ook goed op dreef en voegde zich bij de drie koplopers, waarna het viertal ronde na ronde wat meer voorsprong pakte.

Vier ronden voor het einde ging het in de kopgroep ook fout: Masia ging er met een stevige highsider vanaf plek twee af. Guevara liet zich geen moment in gevaar brengen en verstevigde zijn leiding in het WK met een fraaie zege, voor Foggia en Sasaki - Garcia moest genoegen nemen met plek vier.