FOK! Wat een weer!: nog steeds wachten op de buien

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goeiedag!

Daar zijn we weer, of liever gezegd, daar ben IK weer.  

Opnieuw een warme en grotendeels zonnige dag. De buien waar ik het gisteren over had bleven inderdaad grotendeels ten zuiden van ons land en slechts een paar kleine buien kwamen net over de grens. Voor zover ik weet is er nergens significante regen gevallen. Boven Belgie zaten er wat meer en zwaardere exemplaren, maar ook die waren slechts lokaal. 

Veel zwaardere buien vonden we terug in het noordoosten van Spanje, het zuidwesten van Duitsland, delen van de Alpen en dan zo het midden van Europa in.

Je zou het haast niet zeggen, maar ons weer wordt op dit moment toch al deels bepaald door een prachtige depressie ten westen van Ierland. Die ligt daar al een tijdje en de frontale aanhang bereikte vandaag ook het Verenigd Koninkrijk. Met name in het westelijke deel viel er erg veel regen en dat liep zo door naar Schotland toe. Plaatselijk kwam er ook daar onweer voor. Het hogedrukgebied ten noorden van ons hield iedere onstabiliteit vandaag in onze omgeving verder wel tegen.

Vanavond verdwijnen de eventuele buien en klaart het ook in het zuiden op. Er kan vannacht in de vochtigere lucht wat mist ontstaan.

Morgen krijgen we te maken met een ander zich ontwikkelend hogedrukwigje, dus de veranderingen zijn zeer miniem. Mogelijk ontstaan er wel wat meer stapelwolken, maar de buienkans is zeer klein. Het is een warme dag om te racen. In Zandvoort zal het zo'n 26 graden worden en dat zal tamelijk benauwd aanvoelen. In het zuiden kan het wel wel 28 graden worden. De zuidoostelijke wind is matig.

Maandag wordt het nog iets warmer met lokaal tropische temperaturen. Dit zal echter wel de warmste dag van de week worden, want daarna gaan de temperaturen langzaam naar beneden toe. Of er maandag buien gaan ontstaan is nog steeds uiterst onzeker. 

Fijne zondag!  


 Stapelwolkjes9 (Foto: qltel)
Ontwikkelende stapelwolkjes in het licht heuvelachtige landschap in Duitsland. (Foto: qltel) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!