Van Vleuten geeft Tourzege nog meer glans met winst in slotrit La Super Planche des Belles Filles

Annemiek van Vleuten heeft de Tour de France Femmes op haar naam geschreven. De 39-jarige Nederlandse die zaterdag de macht greep in de Franse rittenkoers was ook vandaag de beste in de bergrit naar La Super Planche des Belles Filles. Ze won met een halve minuut voorsprong op Demi Vollering.

Na zaterdag was de spanning eruit in de Tour de France Femmes na de demonstratie van Annemiek van Vleuten. Ze begon de slotetappe met ruim drie minuten voorsprong op Demi Vollering en de eindzege van de 39-jarige Nederlandse kwam nooit in gevaar in de laatste etappe, met aankomst op La Super Planche des Belles Filles.

Aan de voet van de slotbeklimming hadden negen rensters nog een kleine halve minuut voorsprong op het peloton, met daarin Van Vleuten. Op vijf kilometer van het einde kwam de aanval van de 39-jarige Nederlandse en niemand had een antwoord op de demarrage van Van Vleuten. Vollering kon nog het dichts in de buurt blijven bij de renster van Movistar, maar aan de finishstreep was het verschil toch dertig seconden.

Van Vleuten won het eindklassement met een kleine vier minuten voorsprong op Vollering. Katarzyna Niewiadoma verdedigende haar derde plaats in het eindklassement, maar wel op 6.35 van de eindwinnares. Vollering pakte de eindwinst in het bergklassement, de groene trui was voor Marianne Vos en de trui voor de beste jongeren ging naar Shirin van Anrooij, waardoor alle truien in bezit zijn van de Nederlandse dames.

Results powered by FirstCycling.com