Da Costa wint tweede ePrix in straten New York

In de straten van New York is zondagavond de tweede ePrix van het weekeinde verreden. Na de chaotische race van zaterdag ging het er iets rustiger aan toe, hoewel het nog altijd vermakelijk was.

De poleposition was aanvankelijk voor Nick Cassidy, de winnaar van zaterdag, maar de reparaties na zijn crash in de regen zaterdag leverden hem dertig plekken gridstraf op. Zo mocht Antonio Felix da Costa van pole vertrekken, naast Alexander Sims en voor André Lotterer, Sergio Sette Câmara, Stoffel Vandoorne en Mitch Evans - Nyck de Vries startte als zevende, Robin Frijns als tiende.

Lotterer bleef even staan bij de start, Da Costa behield de leiding, voor Sims, Vandoorne, Sette Câmara en De Vries. Al snel ging De Vries langs Sette Câmara, om na een klein kwartier als eerste van de mannen voorin zijn acht minuten Attack Mode te pakken. Na acht minuten duelleren had Da Costa nog gewoon de leiding, voor Sims, Vandoorne en Evans, die De Vries was gepasseerd.

Met twintig minuten te gaan deed De Vries een succesvolle inhaalpoging bij Evans, waarbij Sims bijna in de rondte werd getikt. Evans probeerde snel terug te slaan, maar verremde zich en verloor veel tijd, maar geen positie - hij had wel ineens Frijns in zijn nek hijgen. Niet veel later maakte De Vries dezelfde fout bij een poging om Sims te pakken, waardoor Evans er weer langs kon.

Op dezelfde manier probeerde De Vries Evans weer te pakken en uiteraard ging dat weer fout, waardoor Sam Bird zijn vijfde plek over kon nemen. In de slotminuten blokkeerde een incident tussen Oliver Askew, Jean-Eric Vergne en Lucas di Grassi in het middenveld de baan, waardoor er weinig meer veranderde: Da Costa pakte de overwinning, voor Vandoorne, Evans en Sims. Frijns werd zesde, De Vries finishte als zevende.