FOK! Wat een weer: een kopie van gister

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag schijnt de zon op de meeste plaatsen, maar in de ochtend zijn er in met name in het zuiden en op de Wadden ook enkele wolkenvelden. Het blijft droog bij maximumtemperaturen van 16°C op de Wadden tot 27°C in het zuidoosten. De noordoostenwind is matig, langs de westkust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

In de nacht naar zondag zijn er in het noorden brede opklaringen. In het zuiden neemt de bewolking toe en trekken vanuit België enkele regen- en onweersbuien het land binnen, met name over het zuidwesten. De minimumtemperatuur varieert sterk van noord naar zuid. In het noorden wordt het lokaal 8°C terwijl het in Zuid-Limburg niet verder afkoelt dan 18°C. De wind blijft noordoostelijk en matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Zondagochtend begint in het zuidwesten en zuiden bewolkt met regen- en onweersbuien, in het noorden schijnt de zon dan nog af en toe. In de loop van de dag trekt het gebied met buien naar het noordoosten en oosten. Later in de middag en in de avond kunnen de onweersbuien in het midden en oosten van het land stevig uitpakken met plaatselijk veel regen in korte tijd en windstoten rond 60 km/uur. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan zee tot 27°C plaatselijk in het (noord)oosten. De wind draait eerst naar het oosten en is matig. In de loop van de dag wordt de wind landinwaarts zwak tot matig en veranderlijk. Achter de buien draait de wind geleidelijk naar westelijke richtingen en neemt in de avond toe naar vrij krachtig in het zuidwestelijk kustgebied. (Bron: KNMI)

Alhausen (Foto: qltel)

Vandaag was het ook schitterend weer in de omgeving van Alhausen. (Foto: qltel)  

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!