Vrouw (19) langdurig aangerand in trein, politie geeft signalement vrij

Een 19-jarige vrouw is gisteren veertig minuten lang betast en aangerand door een man in een trein van Amsterdam naar Alkmaar. Pas in Alkmaar kon zij de trein verlaten en om hulp vragen. Zo meldt AT5

Update 19.00 uur: De politie heeft een signalement vrijgegeven. Het zou gaan om een man met een lichte huidskleur van ca. 1,70m lang en zo' n 40 jaar oud. De man zou een tatoeage in zijn gezicht hebben en blond haar hebben maar kalend zijn. 

Dat meldt de politie. Nadat de vrouw de trein was ingestapt op Amsterdam Centraal kwam de man meteen tegen haar aan zitten in een verder lege coupé. De gehele rit naar Alkmaar kon zij geen alarm slaan, aldus de politie.

Pas toen de trein arriveerde op Alkmaar Centraal kon de 19-jarige de trein verlaten en kreeg zij hulp van het veiligheidsteam van de NS dat de politie belde. De politie heeft camerabeelden veiliggesteld en heeft de zaak in onderzoek.

Over een signalement van de dader doet de politie nog geen uitspraken. "Dit is nog onderdeel van het onderzoek", aldus een woordvoerder tegen NH/AT5. Ook de woonplaats van het slachtoffer wordt 'in haar belang' (nog) niet bekendgemaakt. 

De politie adviseert mensen die reizen met de trein of via het station om het telefoonnummer van NS meldpunt onveilige situaties +31 6 13 18 13 18 in hun telefoon te zetten. Mocht je je onveilig voelen, kan je een WhatsApp of SMSje sturen naar dat nummer.