J. Verstappen: "Red Bull heeft het waanzinnig goed opgelost"

In zijn column op Verstappen.nl is Jos Verstappen lovend over de strategie die Red Bull Racing koos tijdens de Grand Prix van Spanje nadat zijn zoon Max buiten de baan beland was. Door het uitstapje in de grindbak moest het eerder bedachte tactische plan over boord en werd er een nieuwe strategie gekozen.

"Ik moet wel zeggen dat ik vind dat Red Bull het waanzinnig goed heeft opgelost. De strategie werd omgegooid. De keuze om Max voor de tweede keer op de zachtste band te laten rijden – in de derde stint – gaf hem de kans om te pushen. Op die manier heeft hij zijn voorsprong gepakt", aldus vader Verstappen.

De voormalig F1-coureur die ook altijd zijn hart op zijn tong heeft snapt als geen ander van Max wat gefrustreerd was. "Ik snapte zijn frustratie aan het begin van de race overigens helemaal. Als het niet gaat zoals hij wil door een probleem, dan is hij wel iemand die zijn onvrede uit. Daar is wat mij betreft ook niets mis mee. Hij vraagt het uiterste van het team, maar andersom is dat ook het geval. Daarom zijn ze samen zo succesvol."

Jos heeft er alle vertrouwen dat Red Bull de technische problemen met DRS weet op te lossen. "Ik denk wel dat Red Bull een idee heeft waar het probleem met het DRS-systeem vandaan komt. Het is ook niet de eerste keer. Ik vertrouw erop dat ze er een oplossing voor vinden. Het blijft een mechanische sport, er kan van alles gebeuren. En niet alleen bij ons, dat hebben we dit weekeinde maar weer gezien."

Voor de Grand Prix van Monaco van komend weekend verwacht vader Verstappen dat Ferrari goed voor de dag zal komen. Ook loofde hij in zijn column de stap voorwaarts die Mercedes heeft gemaakt. "Ook in Monaco verwacht ik dat Ferrari sterk zal zijn. Het wordt weer een heel interessant weekeinde. In Barcelona werd ook duidelijk dat Mercedes absoluut een flinke stap vooruit heeft gezet. Tegelijkertijd was het verschil in de race in vergelijking met ons nog wel vier tienden van een seconde. Ze hebben daar nog wel wat werk te verrichten, maar wij zitten ook niet stil."

J. Verstappen: "Red Bull heeft het waanzinnig goed opgelost" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
J. Verstappen: "Red Bull heeft het waanzinnig goed opgelost" (Getty Images / Red Bull Content Pool)