Verstappen derde en vijfde in trainingen, Leclerc twee keer bovenaan

De vrijdag voor de Grand Prix van Spanje heeft tijdens de vrije trainingen een flinke portie zelfvertrouwen opgeleverd voor Charles Leclerc. De leider in het WK noteerde in beide vrije trainingen de snelste tijd in zijn Ferrari.

In de eerste training bleef teamgenoot Carlos Sainz binnen een paar honderdsten van een seconde van Leclerc, terwijl Max Verstappen de enige was die het Ferrari-duo een beetje kon volgen. De Nederlandse Red Bull-coureur gaf ruim drie tienden toe, George Russell zette zijn Mercedes op driekwart seconde op de vierde plek neer. Nyck de Vries reed in Alexander Albon's Williams naar de achttiende tijd, Jüri Vips was in Sergio Perez' Red Bull goed voor de twintigste plek.

In training twee ging het niet veel lekkerder voor Verstappen, maar opvallend genoeg was zijn achterstand op Leclerc exact hetzelfde als eerder op de dag: 0,336 seconden. De Monegask was weer het snelst, Russell en teamgenoot Lewis Hamilton zaten er nu verrassend goed bij in de top-3. Sainz volgde, voor Verstappen en Fernando Alonso, met Perez op plek zeven.

De volledige uitslagen van de trainingen zijn hier te vinden.