Drugovich slaat dubbelslag in F2 en wint ondanks tijdstraf ook hoofdrace Barcelona

Het raceweekeinde in de Formule 2 is zondag afgesloten op het circuit van Barcelona. Op het Spaanse asfalt werd de hoofdrace verreden, waar het aan het einde toch nog wel even spannend was.

Jack Doohan mocht vanaf poleposition vertrekken, naast Jüri Vips en voor Frederik Vesti, Jehan Daruvala, Logan Sargeant en Ayumu Iwasa - Richard Verschoor startte vanaf plek twintig. Doohan verzilverde zijn poleposition bij de start, Vesti verschalkte Vips en Sargeant ging voorbij Daruvala naar plek vier.

Na een paar ronden ging het fout in duel om plek vijf: Daruvala en Iwasa raakten elkaar, de auto van eerstgenoemde hield er plots mee op, de Japanner kon hem niet ontwijken en moest een nieuwe voorvleugel halen. De safety car betrad de baan voor een paar ronden, waarna we met Doohan, Vesti en Vips voorop door konden.

Vips was voorin de eerste die zijn stop kwam maken, maar hij kwam achter Jake Hughes terecht. Liam Lawson kwam een ronde later binnen en zat voor beide heren op de baan, Sargeant en Theo Pourchaire kwamen dan weer voor Lawson de baan op na hun stop en Vesti bleef voor hen allemaal.

Leider Doohan was de volgende die naar binnen kwam, hij betrad de baan vóór Vesti. Drugovich hield het beduidend langer vol op de zachte banden en kwam na zeventien ronden eindelijk een setje harde banden halen: de stop ging niet helemaal goed en de Braziliaan kwam achter Doohan én Vesti weer de baan op, maar wel met nieuwere banden.

Met een fraaie actie nam Drugovich snel Vesti te grazen, waarna hij de jacht op Doohan kon openen. Via wat achterblijvers, die hun stop nog moesten maken, kwam Drugovich dichterbij en met twaalf ronden te gaan sloot hij aan bij de leider. Aan één poging had hij vervolgens genoeg en zo reed de Van Amersfoort-coureur weer op kop.

De overwinning van Drugovich kwam in principe niet meer in gevaar, ware het niet dat hij vanwege een probleem bij de pitstop vijf seconden tijdstraf aan de broek had. Dat deerde hem echter niet, want Doohan finishte op 5,6 seconden als tweede, met Vesti die daar ver achter op de derde plek finishte - Verschoor werd kleurloos achttiende.