Johnny de Mol vraagt het OM hem te vervolgen na aangifte ex-geliefde

Johnny de Mol heeft gisteren het OM in Amsterdam verzocht om een strafrechtelijk onderzoek naar hem in te stellen en tot daadwerkelijke vervolging over te gaan naar aanleiding van de aangiftes van mishandeling die zijn ex-verloofde Shima Kaes tegen hem heeft gedaan. Zo heeft zijn raadsheer Peter Plasman bekend gemaakt.

Kaes uit al ruim anderhalf jaar beschuldigingen dat De Mol haar tijdens hun relatie in 2015 heeft mishandeld.

Johnny heeft die mishandelingen altijd categorisch ontkend. Met een grondig onderzoek van justitie en strafvervolging hoopt hij een einde te kunnen maken aan de aanhoudende, openlijk geuite beschuldigingen aan zijn adres, die hij telkens in het openbaar moet weerleggen. Hij wil dat dit gebeurt "bij de enige plaats waar dit thuishoort, namelijk bij politie en justitie en niet in de publiciteit", aldus Plasman. Johnny heeft vertrouwen in de uitkomst van een mogelijke strafzaak.

Shima deed eind 2020 aangifte. Volgens advocaat Plasman hebben de zaakwaarnemers van Kaes daarvoor contact opgenomen met Johnny de Mol en zijn ouders, "om de familie tot een prestatie te bewegen - lees: betaling". Hierna heeft De Mol samen met zijn vader aangifte gedaan van een poging tot afdreiging, een juridische term voor chantage.