Foggia oppermachtig in Moto3-race Indonesië

Op het Mandalika Street Circuit op het Indonesische Lombok is de eerste Grand Prix van Indonesië in de motorsport in 25 jaar verreden. In de lichtste klasse ging de winst in 1997 naar Valentino Rossi, in de Moto3 werd zondag een opvolger gezocht.

Carlos Tatay stond voor het eerst op poleposition, met de Braziliaan Diogo Moreira en de Indonesische thuisheld Super Mario Aji naast zich. Althans, dat was de bedoeling: Moreira kreeg zijn machine niet op tijd aan de praat en de Braziliaan moest vanaf de laatste plaats starten.

Sergio Garcia kende de beste start en pakte de leiding, Andrea Migno nam die rap over en Tatay, Dennis Foggia, Izan Guevara, Ayumu Sasaki, Aji, Deniz Öncü, Jaume Masia, Daniel Holgado en Elia Bartolini volgden. Foggia nam na een paar ronden de leiding in handen en sloeg in rap tempo een gat naar de rest, aangevoerd door Guevara en Garcia.

Foggia reed ronde na ronde wat verder weg, terwijl teamgenoten Garcia en Guevara vooral elkaar het leven zuur maakten. Migno leek daar even van te profiteren, maar met vier ronden te gaan was hij weer op z'n plek gezet. Toch gaf hij niet op en een ronde later plaatste hij zich weer tussen de twee kemphanen in.

Guevara leek zich los te rijden van de groep, waar de eerder flink teruggevallen Tatay zich ook weer voorin kwam melden. Migno en Sasaki gingen in duel om de podiumplekken onderuit in de slotronde, Garcia werkte zich langs Tatay. Die sloeg echter terug en pakte tóch de derde plek en zijn allereerste Moto3-podium, achter Guevara en de ongenaakbare winnaar Foggia.