Verstappen opnieuw de snelste in Bahrein

Max Verstappen heeft ook in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein de snelste tijd gereden. De regerend wereldkampioen in de Formule 1 kwam tot een tijd van 1.32,544 en was hiermee nipt sneller dan de Ferrari van Charles Leclerc. Red Bull-teamgenoot Sergio Perez eindigde op plek drie.

In de training was het opvallend dat Mercedes direct naar buiten ging, terwijl Verstappen net als vorig jaar het rustig aan keek. Toen de Nederlander wel naar buiten ging reed hij direct de snelste tijd, voor de Ferrari's. Yuki Tsunoda wilde ook een poging wagen, maar de Japanner kwam de pitbox van AlphaTauri niet uit toen hij merkte dat de stuurbekrachtiging niet werkte.

Mercedes meldde zich halverwege de training plotseling vooraan met een auto die iets stabieler oogde, al was het voor George Russell en Lewis Hamilton hard werken om de auto te laten werken. Leclerc liet meteen hierna zien dat hij vooraan mee gaat doen, al had hij in bocht 11 nog wel een flink moment en bracht de Monegask een bezoek aan de grindbak. Verstappen snoepte Leclerc de snelste tijd af, terwijl Perez in de slotfase nog klom naar plek drie. Voor Alpine, McLaren en Williams lijkt er nog veel werk aan de winkel te zijn.