Renault verkiest vermogen boven betrouwbaarheid

Fabrikant Renault heeft een compleet vernieuwde krachtbron klaarliggen. Alpine CEO Laurent Rossi gaf zijn personeel de opdracht te concentreren op het winnen van vermogen in plaats van betrouwbaarheid. De Fransman wil hiermee het gat tot de kop dichten.

Hoewel de Franse krachtbron regelmatig plofte tijdens de Red Bull-dagen, leek de laatste tijd vooral een gebrek aan vermogen parten te spelen voor Renault. Rossi besefte dat de motor flink onder de loep genomen moest worden, wil het team de aansluiting met de top vinden.

“De motor is compleet opnieuw ontworpen. Met als nieuwste de gespleten turbo, maar dat is slechts een van de zichtbare onderdelen die onze motor compacter maakt. Hierdoor kunnen we hem dichter tot de coureur monteren en daarmee het zwaartepunt van de wagen verbeteren”, verklaart Rossi.

De CEO van Alpine drong het personeel tevens aan te concentreren op het winnen van vermogen in plaats van betrouwbaarheid. Met de motorbevriezing in zicht stelt hij dat het makkelijker is om betrouwbaarheidsproblemen te verhelpen dan een gebrek aan vermogen.

Hiermee wijkt Renault af van hun oude filosofie, zo legt Rossi uit: “Voorheen focusten we op betrouwbaarheid en waren we comfortabel met een gebrek aan vermogen. Dit keer vertelde ik het team dat ze de limiet moesten opzoeken. Het maakt me niks uit. Ik schroef liever het vermogen omlaag en dat ik weet dat we de piek qua prestaties hebben bereikt”.

Renault hoopt de gloriedagen te doen herbeleven (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Renault hoopt de gloriedagen te doen herleven (Getty Images / Red Bull Content Pool)