FOK! Wat een weer: grijs is mooi!

winterbanner

Kiekeboe!  

Ik denk niet dat het weer het gesprek van de dag was in den lande. Gingen ik, en vele met mij, gisteren al tekeer over Dennis H. Vandaag was Danny M. de gebeten hond. Ook vandaag werd een belangrijke wedstrijd beslist door de arbitrage c.q VAR. In beide gevallen is er van allle partijen enorm veel twijfel over de beslissingen die zijn genomen. Helaas heeft dat ook de wedstrijd beslist en/of kapot gemaakt. Overigens ook in de Africa Cup en zelfs in Spanje is falen van de arbitrage meer regel dan uitzondering.

Het weer dan. Grijs is mooi he? Zo mooi, dat ik de kans op wat zon Vandaag iets hoger inschat dan gisteren. Er zit echter wel een maar aan. Er kan de afgelopen nacht wel dichte mist ontstaan zijn, met name in het midden en zuiden. In de noordelijke helft van het land is de bewolking te dik.

Vandaag blijft het in het noorden gewoon bewolkt. Punt uit. Dan die mist in het midden en zuiden. Deze kan tamelijk hardnekkig blijven en misschien wel helemaal niet verdwijnen. Toch denk ik dat dit spook op sommige plaatsen wel degelijk verdreven gaat worden door spokenjagers. Deze kunnen echter niet overal tegelijk zijn. 

Waarschijnlijk concentreren zij zich op het zuiden des lands. Daar zou de zon nog wel eens fraai haar gezicht kunnen laten zien. In het midden acht ik die kans wat kleiner en bovendien ook lokaler. Als dat daar gaat gebeuren kan het ook in die streken heel aardig weer worden.

De temperaturen liggen in het bewolkte noorden rond de 4 graden en dat is tevens het geval waar de mist niet of nauwelijks oplost. Als de zon goed gaat schijnen zit er zowaar een 8 graden in. Dan zou het wel eens heel aangenaam kunnen zijn. De wind ligt grotendeels aan de ketting.

Ook morgen zien we een vergelijkbaar scenario. Aan het einde van de week neemt de kans op wat regen toe. 

Werk ze of geniet van jullie pensioen!  

Misschien helpt dit een beetje zomergevoel te ontwikkelen in deze grijze dagen!

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!