Handballers winnen van Montenegro op EK, ingevlogen doelman man van de wedstrijd

Het door het coronavirus geplaagde Nederlands handbalteam heeft vanmiddag knap gewonnen van Montenegro. Oranje won met 34-30 en blijft een kans houden op de halve finales van het EK.

Nederland moest naast bondscoach Erlingur Richardsson ook nog eens zeven spelers positief op corona, waaronder de doelmannen bij Oranje, waaronder ook de beide doelmannen. Keepers René de Knegt en Thijs van Leeuwen werden ingevlogen en moesten Nederland helpen tegen Montenegro.

Montenegro had de beste start en na goed tien minuten spelen had Montenegro een voorsprong van vier doelpunten, maar tien minuten later had Nederland de achterstand alweer goed gemaakt en ging het de rust zelfs in met een voorsprong (18-16).

Oranje zou gedurende de tweede helft de voorsprong niet meer weggeven en won het uiteindelijk met 34-30 van Montenegro. Dat was mede te danken aan 'invaller' Van Leeuwen. De 34-jarige was indrukwekkend in het doel en had een reddingspercentage van meer dan veertig procent. De doelman, die pas zijn tweede interland speelde voor Oranje, werd dan ook terecht verkozen tot man van de wedstrijd. Kay Smits was bij Oranje opnieuw verantwoordelijk voor de meeste doelpunten, ditmaal scoorde de rechteropbouw van Nederland negen maal en in totaal heeft hij dit toernooi al 39 keer gescoord.

Maandag speelt Nederland tegen wereldkampioen Denemarken.