FOK! Wat een weer: we doen het er maar mee

winterbanner

Welkom!  

Ja, ja of toch maar nee? Wat zal ik eens gaan vertellen? Niet veel denk ik. Ik en mijn collega's kondigden het de afgelopen week al aan. Het zou weer grijs gaan worden en ook weer lange tijd blijven. Voila.

We moeten het hebben van een paar zeer spontane momenten dat het even kan opklaren. Vandaag is dat mogelijk in het zuiden of westen, maar heel veel hoeven we daar beslist niet van te verwachten. En het vriest niet

De koudere lucht is overigens niet heel ver weg. In het oosten van Europa is het koud, zonder echt te overdrijven. Verder valt er in de Alpen en dan met name in Oostenrijk de komende dagen geregeld verse sneeuw. Ook in Turkije kan men een pak sneeuw tegemoet zien. In het Middellandse zeegebied valt er een enkele bui, maar over het algemeen is het vrij zonnig. In de meeste streken is het daar rond de 16 graden. Dus we zitten nu wel in de koudste periode van het jaar over heel Europa gezien. In Scandinavie vriest het vooral in het noorden, maar zo koud als een week geleden alsmede in december is het ook daar niet. In het zuiden is het uiteraard milder.

Verder is het meest rustig in Europa. Er zijn grote gebieden met nevel en mist, of de bewolking is hardnekkig. 

Dit was het wel eventjes.  

Eens zien wat we vanavond weer uit de hoge hoed kunnen toveren.

Fijn weekend!  

Mooi Oos (Foto: Storm666)
Inmiddels is er al weer verse sneeuw bijgekomen. Prachtig plaatje van deze week uit Oostenrijk. (Foto: Storm666)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!