TV-serie The Lord of the Rings heet The Rings of Power

Het is iets meer dan twintig jaar na het verschijnen van de eerste verfilming van The Lord of the Rings. In drie films wisten Peter Jackson en zijn team de dikke pil van J.R.R. Tolkien grotendeels te verfilmen. De makers van de tv-serie, die gebaseerd is op Tolkiens verhalen, hebben vandaag bekendgemaakt wat nu daarvan de titel wordt.

In The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt namelijk niet hetzelfde verhaal verteld als in de films. In plaats daarvan gaan de makers van de Prime Video-serie terug in de tijd, naar de Second Age en zullen ze onder andere vertellen over de opkomst van Sauron en het smeden van de ringen. Of zoals Amazon het zelf verwoordt:

Dit meeslepende drama speelt zich af duizenden jaren vóór de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien's The Hobbit en The Lord of The Rings. Het neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken glorieerden en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing, en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te hullen. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Nevelbergen, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Numenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft. 

The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat bij Amazon Prime Video in première op vrijdag 2 september, waarna er wekelijks een nieuwe aflevering verschijnt.