Uitslag Vitesse - PEC Zwolle

Vitesse heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een magere overwinning tegen PEC Zwolle. In het thuisduel tegen PEC wonnen de Arnhemmers met 1-0 dankzij een doelpunt van Loïs Openda.

PEC Zwolle was in de eerste helft de meest dreigende ploeg en vlak voor rust leek PEC de beloning te krijgen voor hun sterke eerste helft. Mustafa Saymak rondde een goed lopende aanval van de uitploeg af, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Door het afgekeurd doelpunt gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand, waarna Vitesse vroeg in de tweede helft op voorsprong. Openda opende in de 47ste minuut de score na balverlies in de opbouw bij PEC. De snelle spits van Vitesse profiteerde daar optimaal van en legde alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen binnen.

PEC ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook enkele kansjes daarvoor, maar kwamen niet tot scoren, waardoor het 1-0 bleef in Arnhem. Door de magere 1-0 zege blijft Vitesse op de vierde plaats en ziet het er voor Zwolle steeds slechter uit. Uit 18 wedstrijden behaalde PEC maar zes punten en staat helemaal onderaan in de eredivisie, op zes punten van de nummer voorlaatst.

Vitesse

1 - 0

PEC Zwolle

 47' Openda    
 
 Gele kaart: Bazoer, Frederiksen,Vroegh, (Vitesse), Voet, Saymak, v.d.Belt, (PEC Zwolle)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 0
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Houwen
Dasa
Doekhi
Bazoer (Hajek/78)
Rasmussen
Wittek
Huisman (Buitink/88)
Bero
Tronstad
Frederiksen (Vroegh/71)
Openda
  Lamprou
Reijnders
v.Polen (v.d.Berg/68)
Nakayama
Voet
M.de Wit
v.d.Belt (Kastaneer/84)
Saymak (Clement/68)
Strieder (Mbinga/68)
Tedic
Adzic (Lagsir/82)