Burgemeester Halsema : "Laten we met z'n allen het vaccin nemen tegen dat rotvirus"

Burgemeester Halsema heeft een videoboodschap opgenomen voor Amsterdammers die zich nog niet hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. Zo meldt AT5.

In de video zegt ze dat steeds meer Amsterdammers zich laten vaccineren. "Ook veel mensen die eerst twijfelden of een beetje bang waren. Mensen uit alle wijken van onze stad. Jong, rijk, arm, van alle geloven en overtuigingen. Dat doen zij voor zichzelf en voor de mensen om hen heen."

"Laten we met z'n allen het vaccin nemen tegen dat ongelooflijke rotvirus", zegt ze. "Zodat we minder snel besmet raken, het virus minder snel doorgeven en veel minder ziek worden als we toch besmet waren. Ik roep iedereen op die nog niet is gevaccineerd, doe mee."

Volgens haar beschermen ze daarmee mensen van wie ze houden. "Bescherm de juf voor de klas, de leuke jongen achter de bar, de verpleger, de kassamedewerker. En pas ook heel goed op uzelf."

Uit cijfers van de GGD blijkt dat op dit moment 76 procent van de Amsterdammers van 12 jaar of ouder volledig is gevaccineerd. Dat percentage ligt landelijk op ongeveer 83 procent.