Oranjevrouwen voorkomen in blessuretijd nederlaag in WK-kwalificatie

De Oranje Vrouwen hebben zaterdagmiddag tegen Tsjechië in de blessuretijd een nederlaag voorkomen in de WK-kwalificatiereeks. Stefanie van der Gragt kopte in de extra tijd de 2-2 binnen.

De WK-kwalificatiewedstrijd zou eigenlijk vrijdagavond afgewerkt worden in Ostrava, maar door sneeuwval kon de wedstrijd niet worden afgewerkt en werd hij verschoven naar zaterdagmiddag. Tsjechië begon het beste aan de wedstrijd. Na elf minuten kwam het thuisland al voorsprong na een prachtige uithaal van Katerina Svitkova, al ging de Nederlandse goalie Sari van Veenendaal niet geheel vrijuit.

Oranje ging op zoek naar de gelijkmaker en vlak voor rust kreeg Dominique Janssen de kans. De verdedigster raakte de bal helemaal verkeerd en die ging hoog over. Na rust kwam Oranje wel langszij. Een schot van Jill Roord eindigde nog op de paal, maar de rebound kwam voor de voeten van Daniëlle van de Donk, die raak schoot.

Waar Oranje op zoek ging naar de 1-2 viel het doelpunt aan de andere kant. Uit een afgeslagen corner kwam Tsjechië op voorsprong via Simona Necidova. De Nederlandse voetbaldames moesten weer in de achtervolging en behoudens een goede kopbal van Vivianne Miedema werd Oranje niet echt gevaarlijk en leek het op weg naar een nederlaag. Maar in de extra tijd kwam Nederland toch langszij via Stefanie van der Gragt. De verdedigster kopte een voorzet van Kika van Es hard binnen en door het gelijkspel blijft Nederland aan de leiding in Groep C van de WK-kwalificatiereeks.